Triggerpoints in de bekkenbodemspieren: symptomen, oorzaken en behandeling

Triggerpoints in de bekkenbodemspieren kunnen veel ongemak veroorzaken. Myofasciale triggerpoints in de bekkenbodemspieren zijn kleine verkrampingen die kunnen leiden tot spanning in de bekkenbodemspieren, pijn in het bekkengebied en bekkenbodemklachten. In dit artikel bespreken we de symptomen, oorzaken en behandeling van triggerpoints in de bekkenbodemspieren.

Wat zijn triggerpoints in de bekkenbodemspieren?

Triggerpoints in de bekkenbodemspieren zijn kleine knopen in de spieren die pijn en spanning kunnen veroorzaken. Ze worden ook wel myofasciale triggerpoints genoemd. Myofasciale triggerpoints in de bekkenbodemspieren kunnen leiden tot een scala aan klachten, zoals:

  • pijn in het bekkengebied;
  • verhoogde spierspanning in de bekkenbodem;
  • urineverlies;
  • seksuele disfunctie;
  • chronische bekkenpijn.

Hoe ontstaan triggerpoints in de bekkenbodemspieren?

Triggerpoints in de bekkenbodemspieren kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, zoals:

  • Overbelasting of blessures door zwaar lichamelijk werk of sporten;
  • Langdurig zitten, zoals bij een kantoorbaan;
  • Stress en spanningen in het dagelijks leven;
  • Trauma’s, zoals een bevalling of een val;
  • Aangeboren zwakte van bindweefsel in het bekkengebied.

Hoe kunnen triggerpoints in de bekkenbodemspieren behandeld worden?

De behandeling van triggerpoints in de bekkenbodemspieren is gericht op het ontspannen van de spieren en het verminderen van de pijn en spanning. Bekkenbodemtherapie of bekkenfysiotherapie kan helpen om de spieren van de bekkenbodem te trainen en de triggerpoints te verminderen. Ook oefeningen voor de bekkenbodem en spierontspanningstechnieken kunnen helpen om de spieren te ontspannen.

Bij ernstige pijn kan bindweefselmassage of inwendig onderzoek helpen om de triggerpoints los te maken. Dit wordt uitgevoerd door een specialist. Een andere optie is het gebruik van V-tight crème, die de spieren kan ontspannen en het effect van de oefeningen kan vergroten. Het is wel belangrijk om voor gebruik van V-tight crème overleg te hebben met een arts of specialist.

7 bekkenbodem oefeningen voor het ontspannen van triggerpoints

Hieronder volgen 7 bekkenbodem oefeningen die kunnen helpen om de triggerpoints in de bekkenbodemspieren te ontspannen:

Met deze oefeningen kunt u aan de slag om uw bekkenbodemspieren te trainen en te ontspannen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het raadzaam is om eerst een specialist te raadplegen voordat u begint met het doen van deze oefeningen.

FAQ

1. Wat zijn myofasciale triggerpoints?

Myofasciale triggerpoints zijn kleine verkrampingen in spieren die pijn en spanning kunnen veroorzaken. Ze worden ook wel knopen genoemd.

2. Wat zijn de symptomen van triggerpoints in de bekkenbodemspieren?

De symptomen van triggerpoints in de bekkenbodemspieren zijn onder andere pijn in het bekkengebied, verhoogde spierspanning in de bekkenbodem, urineverlies, seksuele disfunctie en chronische bekkenpijn.

3. Wat zijn de oorzaken van triggerpoints in de bekkenbodemspieren?

Triggerpoints in de bekkenbodemspieren kunnen ontstaan door overbelasting, langdurig zitten, stress en spanningen, trauma’s en aangeboren zwakte van bindweefsel in het bekkengebied.

4. Kan V-tight crème helpen bij het ontspannen van de bekkenbodemspieren?

Ja, V-tight crème kan helpen bij het ontspannen van de bekkenbodemspieren. Het is wel belangrijk om voor gebruik overleg te hebben met een specialist.

5. Krijg ik bij elke bestelling van V-tight crème een gids met bekkenbodem oefeningen cadeau?

Ja, bij elke bestelling van V-tight crème krijgt u een premium sheet met ruim 10 officiële bekkenbodem oefeningen cadeau.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *