Waarom bekkenbodemspieren trainen bij urineverlies?

Bij urineverlies kan het trainen van de bekkenbodemspieren een effectieve oplossing zijn. Door de spieren van de bekkenbodem te trainen, worden ze sterker en beter in staat om de urine op te houden. Dit kan leiden tot minder of zelfs geen urineverlies meer. In dit artikel bespreken we een aantal goede oefeningen voor het trainen van de bekkenbodemspieren bij urineverlies.

De voordelen van bekkenbodemspieren trainen bij urineverlies

Het trainen van de bekkenbodemspieren heeft diverse voordelen bij urineverlies. Zo kan het bijvoorbeeld leiden tot minder of geen urineverlies meer, waardoor je meer controle hebt over je blaas. Daarnaast kan het trainen van de bekkenbodemspieren helpen om de spieren rondom het bekkengebied sterker en gezonder te maken, wat kan leiden tot een betere houding en minder rugklachten.

7 goede oefeningen voor het trainen van de bekkenbodemspieren

  1. Kegel oefening: span de spieren van de bekkenbodem aan alsof je de urine probeert op te houden en houd dit 10 seconden vast. Ontspan vervolgens de spieren en herhaal de oefening 10 keer.
  2. Split squeeze oefening: span de spieren van de bekkenbodem aan en druk de binnenkant van de dijen tegen elkaar aan. Houd dit 10 seconden vast en ontspan vervolgens de spieren. Herhaal de oefening 10 keer.
  3. Bridge oefening: ga op je rug liggen met de knieën gebogen en de voeten plat op de grond. Span de spieren van de bekkenbodem aan en til het bekken omhoog, zodat er een brug ontstaat. Houd dit 10 seconden vast en ontspan vervolgens de spieren. Herhaal de oefening 10 keer.
  4. Squats: ga rechtop staan met de voeten op schouderbreedte uit elkaar. Buig de knieën en zak langzaam naar beneden, terwijl je de spieren van de bekkenbodem aanspant. Houd deze positie 10 seconden vast en kom vervolgens langzaam weer omhoog. Herhaal de oefening 10 keer.
  5. Lunges: zet een grote stap naar voren met één been en buig de knieën. Terwijl je dit doet, span je de spieren van de bekkenbodem aan. Houd deze positie 10 seconden vast en kom vervolgens langzaam weer omhoog. Herhaal de oefening 10 keer met beide benen.
  6. Planken: ga op je buik liggen en steun op je onderarmen. Til het lichaam op zodat het op de tenen en onderarmen rust. Span de spieren van de bekkenbodem aan en houd dit 10 seconden vast. Ontspan vervolgens de spieren en herhaal de oefening 10 keer.
  7. Zijwaartse plank: ga op je zij liggen en steun op één onderarm. Til het lichaam op zodat het op de zijkant van de voet en onderarm rust. Span de spieren van de bekkenbodem aan en houd dit 10 seconden vast. Ontspan vervolgens de spieren en herhaal de oefening 10 keer aan beide kanten.

De rol van V-tight crème bij het trainen van de bekkenbodemspieren

V-tight crème kan een ondersteunende rol spelen bij het trainen van de bekkenbodemspieren. De crème bevat natuurlijke ingrediënten die helpen bij het ontspannen van de bekkenbodemspieren en het verminderen van pijnklachten. Door de crème te gebruiken tijdens het uitvoeren van de bekkenbodem oefeningen, kan je uiteindelijk nog sneller van je probleem af zijn.

Gratis gids met premium bekkenbodem oefeningen

Bij een bestelling van V-tight crème ontvang je een gratis gids met premium bekkenbodem oefeningen. Deze oefeningen zijn samengesteld door een fysiotherapeut en zijn gericht op het versterken en ontspannen van de bekkenbodemspieren. Door deze oefeningen te combineren met de eerdergenoemde oefeningen, kan je nog meer variatie aanbrengen in je training en sneller resultaat behalen.

Veelgestelde vragen

Moet ik naar een fysiotherapeut voor bekkenbodem oefeningen?

Het is aan te raden om bij ernstige klachten een fysiotherapeut te raadplegen. Echter, voor lichtere klachten kan je zelf aan de slag gaan met bekkenbodem oefeningen. Zorg er wel voor dat je de oefeningen goed uitvoert en bouw de intensiteit langzaam op.

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Het verschilt per persoon wanneer je resultaat kan verwachten. Het is belangrijk om regelmatig en consistent te trainen om de spieren van de bekkenbodem sterker te maken. Over het algemeen kan je na 4-6 weken al resultaat merken.

Moet ik de bekkenbodemspieren alleen trainen bij urineverlies?

Nee, het trainen van de bekkenbodemspieren kan ook bijdragen aan het voorkomen van urineverlies en andere bekkenbodemproblemen. Het is dus zeker aan te raden om regelmatig bekkenbodem oefeningen te doen, ook als je nog geen klachten hebt.

Kan ik V-tight crème gebruiken als ik zwanger ben of borst voeding geef?

V-tight crème is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode, maar het is altijd verstandig om voor gebruik overleg te hebben met een arts of verloskundige. Zo kan er rekening worden gehouden met eventuele veranderingen in het lichaam en kan er gekeken worden of het gebruik van het product geschikt is in jouw situatie.

Bekkenbodem oefeningen kunnen helpen bij urineverlies

Urineverlies kan een vervelend probleem zijn, maar gelukkig kan het trainen van de bekkenbodemspieren hierbij helpen. Met de eerdergenoemde oefeningen en de ondersteuning van V-tight crème kan je de spieren van de bekkenbodem sterker maken en zo controle krijgen over je blaas. Vergeet niet dat het belangrijk is om de oefeningen regelmatig te doen en de intensiteit langzaam op te bouwen voor de beste resultaten.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *